eBook Sase feluri de a muri - Array

Sase feluri de a muri (eBook)

5 ( 1 Vot )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2011 la Polirom
Data aparitiei: Ianuarie 2011
Colectia EGO-GRAFII
ISBN EPUB: 978-973-46-2497-3
ISBN PDF: 978-973-46-2496-6
Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#2164 in Carti digitale
-9% Reducere Pret vechi: 7,69 lei 6,99 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Alte editii
Editie tiparita 120x185 26.92 lei 30% 18.84 lei
Format Pret vechi Reducere Pret
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu
Prefaţă de Zoe Petre

Acest nou volum evoca lupta inversunata a Securitatii in anihilarea manifestarilor libertatii de opinie in perioada comunista.
 
Autorul isi depaseste rolul de simplu evocator al unor intamplari mai mult sau mai putin indepartate, devenind contemporan cu eroii sai, urmandu-i indeaproape si simtind alaturi de ei rasuflarea rece a mortii. Astfel, Mugur Calinescu, tanarul care a „manjit”

Citeste mai mult...

Prefaţă de Zoe Petre

Acest nou volum evoca lupta inversunata a Securitatii in anihilarea manifestarilor libertatii de opinie in perioada comunista.
 
Autorul isi depaseste rolul de simplu evocator al unor intamplari mai mult sau mai putin indepartate, devenind contemporan cu eroii sai, urmandu-i indeaproape si simtind alaturi de ei rasuflarea rece a mortii. Astfel, Mugur Calinescu, tanarul care a „manjit” cu creta alba peretii Casei de Cultura a Sindicatelor din Botosani cu lozinci anticomuniste, cei cinci „spioni” fara voie capturati in munti de Securitate si apoi executati, Vasile Cristurean, cel care si-a semnat condamnarea la moarte pentru ca a oferit adapost unui tanar „dezertor” care a venit sa-si vada iubita care-i purta pruncul – toti devin apropiati ai autorului si i se confeseaza de dincolo de mormant, multumindu-i ca nu le-a lasat memoria uitata in arhive: „Am avut cea mai cruda moarte: cea despre care nu s-a putut vorbi, despre care se stie doar cate ceva si restul traieste in imaginatie. Adeverinte, formulare, adrese, tipizate. Toate stampilate. Cum va spuneam, Haina Mortii”.
 
„Modul in care Marius Oprea practica istoria nu este incorsetat de «chingile reci ale documentului». Dimpotriva, documentul este sursa care da viata, dinamism si culoare scriiturii – si, in consecinta, receptarii scrisului sau si emotiei inevitabile a cititorului. Documentul este cel care insufleteste, da chip si identitate evenimentelor si actorilor lor. Acolo unde un istoric traditional ar scrie fraze impersonale si ar produce statistici despre represiunea comunista el descopera, in nesfarsita banalitate a oceanului de procese-verbale pe care le cerceteaza neobosit, perla rara, diamantul brut, fragmentul de viata autentica in jurul caruia, ca un iscusit giuvaergiu, isi faureste textul.” (Zoe Petre)