eBook Teatru. Moise, Iisus si Co. Perpetuum mobile. Pariul - Array

Teatru. Moise, Iisus si Co. Perpetuum mobile. Pariul (eBook)

4 ( 3 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2014 la Mica Valahie
Data aparitiei: Martie 2014
Colectia Teatru
ISBN PDF: 978-606-8304-69-4
Formate: PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#3340 in Carti digitale
7,74 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

Sertarul unui vechi birou pastreaza inchise in el hartii ramase de la dr. Ion D. Vulcanescu: acte, agende, insemnari, note de lectura, excerpte din ziare. Cu emotie printre ele am gasit si trei piese de teatru: Moise, Iisus and co, comedie in cinci tablouri, Perpetuum mobile, comedie intr-un act si Pariul, piesa in trei acte. Autorul lor, doctor in matematici si, in consecinta, profesor de matematica, dar si functionar la Ministerul Finantelor, partizan, yoghin, dr.

Citeste mai mult...

Sertarul unui vechi birou pastreaza inchise in el hartii ramase de la dr. Ion D. Vulcanescu: acte, agende, insemnari, note de lectura, excerpte din ziare. Cu emotie printre ele am gasit si trei piese de teatru: Moise, Iisus and co, comedie in cinci tablouri, Perpetuum mobile, comedie intr-un act si Pariul, piesa in trei acte. Autorul lor, doctor in matematici si, in consecinta, profesor de matematica, dar si functionar la Ministerul Finantelor, partizan, yoghin, dr. Ion D. Vulcanescu a facut parte dintre acei oameni cari au fost, la vremea venirii comunistilor in Romania, tineri si in plina putere pentru a se opune si a lupta impotriva lor, riscandu-si, daca nu viata, cel putin libertatea si cariera. De unde, pana in 1946 fusese colaborator la Ministerul Finantelor al mai celebrului sau var, Mircea Vulcanescu, intelectualul de mare clasa, care fusese in stare „sa-si sacrifice vocatia catedrei sau vocatia filosofica si sa se angajeze in constructia gestiunii publice, a administratiei de stat“ (cum precizeaza Nedic Lemnaru intr-o ampla nota asupra editiei de Memorii ale lui Nichifor Crainic), atitudinea de rezistenta il duce si pe dr. Ion D. Vulcanescu in temnita, iar dupa aceea, profesia sa, din pacate, nu a cunoscut un drum ascendent.

Piesele lui, toate trei, sunt opera tocmai a acestui om care a cunoscut ceea ce a fost mai rau in societatea comunista: inchisoarea, lipsurile materiale, marginalizarea. Tocmai aceste experiente l-au dus spre teatru, toate cele trei piese atacand ideologia comunista a carei esenta e perfida grija fata de popor. Sotia lui, Rodica-Smaranda Vulcanescu, mi-a ingaduit sa le citesc si trebuie sa recunosc, cele trei piese merita toata atentia. Nu numai pentru ca (eu, una) nu cunosc alte lucrari dramatice scrise inainte de 1989 si nedate la iveala pentru ca erau contra regimului, ci si pentru valoarea lor artistica.