eBook Stanga politica din Romania in anii crizei (1929-1933) - Array

Stanga politica din Romania in anii crizei (1929-1933) (eBook)

5 ( 6 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2012 la Mica Valahie
Data aparitiei: Iunie 2012
Colectia Istorie
ISBN PDF: 978-606-8304-09-0
Formate: PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#1865 in Carti digitale
15,48 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

Anii crizei economice (1929-1933), la care se refera aceasta lucrare, trateaza cea mai grea perioada a istoriei interbelice a României. Lucrarea a fost scrisa si chiar dactilografiata înca înainte de 1990.
În carte se acorda un spatiu mult mai mare activitatii Partidului Comunist din România, aflat atunci în afara legilor, si apoi Partidului Social-Democrat si respectiv Partidului Socialist al Muncitorilor (Independent, Unitar), respectiv sindicatelor si

Citeste mai mult...

Anii crizei economice (1929-1933), la care se refera aceasta lucrare, trateaza cea mai grea perioada a istoriei interbelice a României. Lucrarea a fost scrisa si chiar dactilografiata înca înainte de 1990.
În carte se acorda un spatiu mult mai mare activitatii Partidului Comunist din România, aflat atunci în afara legilor, si apoi Partidului Social-Democrat si respectiv Partidului Socialist al Muncitorilor (Independent, Unitar), respectiv sindicatelor si miscarii greviste.

Este, de asemenea, schitata istoria altor organizatii muncitoresti si democratice, a celor de tineret ce întregeste problematica în care muncitorimea si o serie de categorii sociale nevoiase, inclusiv salariatii, si-au desfasurat lupta si activitatea multipla.

În doua capitole distincte, sunt prezentate succint luptele deschise – greve, demonstratii, proteste ale muncitorilor si salariatilor si alte forme de împotrivire contra exploatarii patronale sau a diferitelor masuri punitive.

Volumul se încheie cu un capitol special care înfatiseaza raporturile celor trei partide muncitoresti, ale organizatiilor de tineret si ale sindicatelor din România cu internationalele la care erau afiliate ori au colaborat.