eBook Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook - Array

Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook (eBook)

,
4 ( 9 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2014 la ProEdit
Data aparitiei: Mai 2014
ISBN EPUB: 978-606-93578-6-6
ISBN PDF: 978-606-93578-8-0
Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#3403 in Carti digitale
-18% Reducere Pret vechi: 18,39 lei 14,99 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

Citeste un fragment PDF – [ click aici ] | ePUB – [ click aici ]

Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook, scris in colaborare de Vlad Puescu si Victor Jalba-Soimaru, isi propune sa fie „un manual de utilizare“ pentru cartile electronice, o specie editoriala inca insuficient cunoscuta si agreata pe piata editoriala din Romania. Tocmai

Citeste mai mult...

Citeste un fragment PDF – [ click aici ] | ePUB – [ click aici ]

Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook, scris in colaborare de Vlad Puescu si Victor Jalba-Soimaru, isi propune sa fie „un manual de utilizare“ pentru cartile electronice, o specie editoriala inca insuficient cunoscuta si agreata pe piata editoriala din Romania. Tocmai din dorinta de a sublinia faptul ca eBookurile nu sunt „bastarzii“ industriei editoriale, asa cum poate le mai percep inca unii, ci o etapa fireasca, necesara si, de ce nu, chiar superioara in evolutia acesteia, ghidul propune, in primele sale capitole, o istorie a cartii in diacronie, de la anticele tablite de lut si suluri de papirus la forma contemporana a cartii. Trecand de la codexul primelor secole crestine si manuscrisele medievale la etapa presei tipografice cu caractere de plumb, pentru a ajunge la revolutia tiparului marcata de contributia lui Gutenberg si, implicit, la secularizarea si democratizarea cunoasterii, cartea tiparita a fost, vreme de cinci secole, „cea mai durabila si mai eficienta forma prin care a fost depozitata si transmisa cunoasterea“, timp in care si nici industria de profil nu a mai cunoscut transformari dramatice. Desi varianta digitala a cartii a fost si continua inca sa fie „boicotata“ de bibliofili si de unele voci din interiorul industriei editoriale, care au profetit sumbru moartea cartii fizice, aparitia cartii electronice nu constituie insa decat un pas absolut firesc de evolutie avand in vedere schimbarile majore de la nivelul stilului general de viata impuse de catre dezvoltarea computerelor si de aparitia internetului. Ghidul tehnoredactorului. De la print la eBook sustine ideea aceasta atat prin multitudinea de informatii privind dezvoltarea pietei digitale (marcata de aparitia a tot mai multe eBook Readere, ca dispozitive de gen, introduse pe piata de lanturi de librarii precum Amazon, Barnes & Noble, Kobo etc.), cat si prin enumerarea avantajelor pe care le presupune lectura digitala, intre care personalizarea experientei de lectura, posibilitatea indexarii facile si a activarii cu usurinta a functiilor de dictionar, imbogatirea continutului, crearea unei comunitati globale de cititori si interactivitatea. Pentru intelegerea in ansamblu a fenomenului sunt trecute in revista si explicate si tipurile de carti electronice, imbogatite si interactive, de formate digitale si de dispozitive de lectura.

Partea a doua a ghidului, cu caracter tehnic si specializat, se ocupa de procesul de tehnoredactare in ansamblu atat pentru editia tiparita a unei carti, cat si pentru formatul sau digital, intr-un demers amplu, care pleaca de la discutarea problemelor de software aferent productiei, sisteme de operare, layouturi de tastatura, utilitare, pluginuri, extensii si scripturi, pana la pregatirea si importarea textului in formatul de paginare si aspectele legate de punerea in pagina a unei carti (formatul, corpul de litera, stiluri, grafica, pozitionarea notelor ilustratiilor si tabelelor), dar ajungand sa abordeze si problemele pe care le presupune trecerea pe print in editia digitala (metadate, introducerea copertei, optiuni specifice de export catre ePub, optiuni de validare).

Ghidul tehnoredactorului… are meritul de a propune si o lista de referinte bibliografice esentiale, nu neaparat ca o anexa la carte, cat intretesute pe tot parcursul textului, in curgerea fireasca a procesului de expunere, interpretare si explicitare a informatiilor.

Vlad Puescus-a nascut pe 22 mai 1984. Este absolvent al facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, cu o teza despre filosofia tarzie a lui Maurice Merleau-Ponty. In 2006-2007 a studiat la Universite de Bourgogne, Dijon, gratie unei burse Erasmus, apoi a urmat cursurile masteratului interdisciplinar „Teoria si practica imaginii“ la CESI (Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii) in Bucuresti. Intre 2007 si 2010 a activat in cadrul editurii Nemira ca Foreign Rights Manager. Intre 2011 si 2013 a coordonat in cadrul librariei online Elefant proiectul de carte electronica. A editat, impreuna cu Leo Stan, volumul Filosofie si dualism aparut in 2009 la Zeta Books.

Nascut pe 29 octombrie 1981 la Iasi, Victor Jalba-Soimaru a absolvit in 2004 Facultatea de Litere din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, Departamentul de Jurnalism si Stiintele comunicarii, cu lucrarea de licenta Relatiile publice in industria cartii. Studiu de caz – Editura Polirom, lucrare coordonata de Silviu Lupescu, directorul general al editurii mentionate. A facut practica de studii in cadrul aceleiasi edituri si a activat ca student colaborator in redactia saptamanalului Opinia studenteasca.

Din 2012 ocupa pozitia de coordonator productie carte electronica in cadrul librariei online Elefant.