eBook Cind tatal tau e mai in virsta decit tine exact de doua ori - Array

Cind tatal tau e mai in virsta decit tine exact de doua ori (eBook)

5 ( 2 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2016 la Casa de Pariuri Literare
Data aparitiei: Mai 2016
Colectia Roman
ISBN EPUB: 978-606-8628-47-9
Formate: ePub si MOBI
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#8687 in Carti digitale
-14% Reducere Pret vechi: 13,99 lei 11,99 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub Descarca Mobi
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

„Cind tatal tau e mai in virsta decit tine exact de doua ori“ este partea a II-a a rockmanului „Tovarasi de camera“ de Mihail Vakulovski. Actiunea romanului are loc la Chisinau, cind personajul homodiegetic traieste acel moment unic in viata, cind e exact de doua ori mai tinar decit tatal sau: „Am 23 de ani, iar tata – 46. E unicul an din viata noastra cind tata e mai mare decit mine exact de doua ori“. Romanul poate fi citit si de sine statator, dar si

Citeste mai mult...

„Cind tatal tau e mai in virsta decit tine exact de doua ori“ este partea a II-a a rockmanului „Tovarasi de camera“ de Mihail Vakulovski. Actiunea romanului are loc la Chisinau, cind personajul homodiegetic traieste acel moment unic in viata, cind e exact de doua ori mai tinar decit tatal sau: „Am 23 de ani, iar tata – 46. E unicul an din viata noastra cind tata e mai mare decit mine exact de doua ori“. Romanul poate fi citit si de sine statator, dar si in continuarea primului roman din trilogie, „Tovarasi de camera. Student la Chisinau“, pentru ca Hai, personajul principal, isi continua aventurile existentiale exact de unde ne-a lasat in prima parte, cind absolvise facultatea, pe la mijlocul anilor ’90. Acum actiunea are loc in special la Universitatea la care lucreaza si la Academia de Stiinte, dar si in Chisinau si Brasov, unde se duce dupa prefata cartii si unde se intilneste cu Mikealangelo, un personaj foarte pitoresc, pe care-l vom putea urmari si-n partea a treia a trilogiei, „Tovarasi de camera. Doctorand la Bucuresti“, volum bun de tipar care in mod normal va aparea in cel mai scurt timp. Aceasta parte a povestii lui Hai este ca un pod peste Prut, e ca Prutul care leaga cele doua tari surori, dar are viata lui si personajele lui, care activeaza intr-o lume mai putin cunoscuta publicului larg – lumea academica, universitara, scriitoriceasca si jurnalistica. Daca vreti sa aruncati un ochi cum sunt vazute aceste medii din interior, fatis si necenzurat – „Cind tatal tau e mai in virsta decit tine exact de doua ori“ e romanul perfect pentru asta.

Mihail Vakulovski s-a nascut pe 10 august 1972 in URSS, intr-o familie de filologi (tatal, Alexei, si fratele, Alexandru, sint scriitori, iar mama, Sofia, este profesoara, ca si bunicii). In 1994 absolva Facultatea de Filologie a Universitatii de Stat din Moldova, in 2002 isi sustine doctoratul la Universitatea Bucuresti (conducator stiintific: Nicolae Manolescu).

Volume publicate: Nemuritor in papusoi (poezie, Editura Arc, Chisinau, 1997; editia a II-a, Editura Vinea, Bucuresti, 2006) • Nicolae Manolescu (monografie, Editura Aula, Brasov, 2000) • Caiet cu zmei de care n-am mai ridicat niciodata nici macar in copilarie (poezie, cu un comentariu grafic de Dan Per­jovschi, Biblioteca de Poezie, Bucuresti, 2002) • TU, cu Alexandru Vakulovski (Biblioteca de Poezie, Bucuresti, 2002) • Tatuaje (poezie, Editura Vinea, Bucuresti, 2003) • odada (poezie, Editura Vinea, Bucuresti, 2004; editia a II-a, 2009) • Holocaustul evreilor romani. Din marturiile supravietuitorilor (in colab., istorie, Editura Polirom, Iasi, 2004) • Piatra lui Sisif sub limba lui Demostene (poezie, Editura Pontica, Bucuresti, 2005) • ИЛЬ ПЛЁ (poezie, Biblioteca Arges, Pitesti, nr. 12, aprilie, 2006) • Autobiografie (poezie, Biblioteca Stare de Urgenta, Chisinau, 2009) • nEUROCHIRURGIE (teatru, Editura Vinea, Bucuresti, 2010) • Portret de grup cu generatia „optzeci“ (Poezia) (critica literara, Editura Tracus Arte, Bucuresti, 2010) • Tiuk! antologie de proza KLU (in colab. cu Alexandru Vakulovski, Biblioteca Revistei la Plic, Bucuresti–Chisinau, 2010) • Tovarasi de camera. Student la Chisinau (rockman, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2011) • Zece basarabeni pentru cultura romana. Interviuri cu tinerii dintre milenii (Editura Casa de pariuri literare, Bucuresti, 2011) • Portret de grup cu generatia „optzeci“ (Interviuri) (Editura Tracus Arte, Bucuresti, 2011) • Biblidioteca (Editura Casa de pariuri literare, Bucuresti, 2012).

Prezent in mai multe antologii din tara si din strainatate. Traducator din literatura rusa (Vladimir Visotski, Bulat Ocudjava, Daniil Harms, Marina Vlady, Victor Erofeev, Vladimir Sorokin, Fratii Presniakov, Venedikt Erofeev, Mihail Kononov, Zahar Prilepin, texte din muzica rock s.a.). Premiul Uniunii Scriitorilor si Premiul Soros pentru Nemuritor in papusoi (1997); Marele Premiu Underground Literar pentru Management Cultural Performant (2001); Premiul Underground „Zona alternativa“ pentru „Biblioteca Tiuk!“ (2002); Premiul pentru Traducere (Tomis, 2009); Premiul „Timpul“ (Chisinau) pentru cartea de critica literara a anului (2010); Premiul de critica la Salonul International de Carte de la Biblioteca Nationala din Chisinau (2011) pentru Portret de grup cu generatia „optzeci“ (Poezia); Premiul Interviuri culturale al Salonului Interna­tional de Carte din Chisinau 2012 pentru Zece basarabeni pentru cultura romana. Interviuri cu tinerii dintre milenii; Premiul Proza – Noii Barbari pentru Biblidioteca (2012).

Fondator al revistei web Tiuk! k-avem kef (tiuk.reea.net) pe care-o realizeaza de peste zece ani impreuna cu Alexandru Vakulovski, Carmina Vakulovski si Dan Perjovschi. Fondatorul si realizatorul CenaKLUbului TIUK!.

Blog: vakulovski.livejournal.com