eBook Mari mituri despre dezvoltarea copiilor - Array

Mari mituri despre dezvoltarea copiilor (eBook)

3 ( 1 Vot )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2016 la Trei
Data aparitiei: August 2016
Colectia Psihologia pentru toti
ISBN EPUB: 978-606-719-698-6
ISBN PDF: 978-606-719-699-3
Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#11328 in Carti digitale
-17% Reducere Pret vechi: 25,14 lei 20,99 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Alte editii
Editie tiparita 130x200 39 lei 44% 21.99 lei
Format Pret vechi Reducere Pret
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

„Imediat ce ai anuntat ca esti insarcinata, rudele, prietenii, cunoscutii, chiar si persoanele straine se grabesc sa-ti dea sfaturi. Pe internet gasesti tot felul de informatii despre nastere si cresterea copiilor, unele verificate, altele mai putin, dar care adesea se bat cap in cap. Cum s-o scoti la capat in tot acest hatis informational? Mari mituri despre dezvoltarea copiilor este o carte ce-si propune sa «demoleze» ideile preconcepute, bazandu-se pe rezultatele cercetarilor

Citeste mai mult...

„Imediat ce ai anuntat ca esti insarcinata, rudele, prietenii, cunoscutii, chiar si persoanele straine se grabesc sa-ti dea sfaturi. Pe internet gasesti tot felul de informatii despre nastere si cresterea copiilor, unele verificate, altele mai putin, dar care adesea se bat cap in cap. Cum s-o scoti la capat in tot acest hatis informational? Mari mituri despre dezvoltarea copiilor este o carte ce-si propune sa «demoleze» ideile preconcepute, bazandu-se pe rezultatele cercetarilor stiintifice, pe dovezi, pe date statistice.

Cartea dezbate fara menajamente 50 de «mituri», raspunzand la intrebari precum: Se poate prezice sexul bebelusului uitandu-te la forma corpului matern? Genereaza anestezia epidurala complicatii la nastere? Sa lasi copilul sa planga sau sa-l iei in brate la cel mai mic semn de suferinta? Sa il asezi in premergator ori sa-l lasi sa se ridice singur in pozitie bipeda? Poate vaccinarea sa induca autismul? Dar consumul de zahar imi va agita copilul? Pana la ce varsta este indicata alaptarea? Imi traumatizez copilul pe viata daca-i dau o palma? Divortul parintilor poate distruge viata copiilor?

Cu exemple din filme si seriale cunoscute, cu trimiteri la referinte bibliografice de incredere, cartea de fata reprezinta un mic ghid pentru parinti, extrem de util in numeroasele momente de cumpana cu care se confrunta pe parcursul cresterii unui copil. Totodata, ea poate fi si un excelent suport de curs pentru cei ce se pregatesc in psihologia copilului.

Ideea ca un copil singur la parinti este rasfatat dateaza de peste un secol… cercetarile sugereaza ca aceasta nu este in realitate decat un mit… Copiii singuri la parinti […] au o motivatie de realizare inalta, un nivel mai ridicat al stimei de sine si relatii mai pozitive cu parintii […] si sunt similari tuturor celorlalte grupuri familiale in ceea ce priveste maturitatea, spiritul de cooperare, autocontrolul, stabilitatea emotionala, participarea sociala, extraversia si popularitatea in grupul lor de varsta.“ – Stephen Hupp si Jeremy Jewell

„Gemenii identici nu sunt identici din punct de vedere genetic? O femeie poate ramane insarcinata in timpul sarcinii? Nu toate fetele au cromozomi sexuali XX si nu toti baietii au cromozomi XY? Tatii nu folosesc pedeapsa corporala mai des decat mamele? Acestea si multe alte mituri sunt discutate prin prisma cercetarilor stiintifice de cea mai inalta calitate, si nu asa cum obisnuim sa facem noi, majoritatea parintilor, atunci cand recurgem la intuitii, zvonuri si pareri transmise din gura-n gura. Aceasta carte ar trebui sa se afle pe noptiera oricarui parinte si consultata ori de cate ori ai dubii ca faci ceea ce trebuie.“ – Michael Shermer, redactor al revistei Skeptic, editorialist la Scientific American, autor al cartilor: Why People Believe Weird Things, The Believing Brain si The Moral Arc.

Stephen Hupp este doctor in psihologie clinica si profesor in cadrul departamentului de psihologie al Southern Illinois University Edwardsville. Interesele sale se indreapta catre evaluarea si tratarea problemelor emotionale si comportamentale ale copiilor, parenting, diseminarea interventiilor bazate pe cercetare.

Jeremy Jewell este profesor de psihologie la Southern Illinois University Edwardsville, specializat in psihologie scolara. Printre interesele sale academice si de cercetare mentionam tulburarea de conduita, delincventa juvenila, impactul mediului familial asupra dezvoltarii mentale a copilului.