eBook Ultima ora - Array

Ultima ora (eBook)

4 ( 17 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2017 la Cartea de suflet
Data aparitiei: Iulie 2017
ISBN EPUB: 978-606-94431-1-8
Formate: ePub (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#138 in Carti digitale
-20% Reducere Pret vechi: 15,00 lei 11,99 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

EL vrea să se sinucidă. EA crede că viața ei s-a terminat deja. O întâlnire providențială îi aduce unul lângă celălalt. Doi străini, în aceeași cameră, la aceeași masă, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, împletite aproape în tăcere de-a lungul celei mai intense ore din viața lor. Moartea, cu prezența ei apăsătoare, amenințătoare, e personajul din umbră, e martorul mut care întoarce clepsidra, le ascultă poveștile

Citeste mai mult...

EL vrea să se sinucidă. EA crede că viața ei s-a terminat deja. O întâlnire providențială îi aduce unul lângă celălalt. Doi străini, în aceeași cameră, la aceeași masă, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, împletite aproape în tăcere de-a lungul celei mai intense ore din viața lor. Moartea, cu prezența ei apăsătoare, amenințătoare, e personajul din umbră, e martorul mut care întoarce clepsidra, le ascultă poveștile și le răscolește gândurile. Are ea, moartea, șanse să iasă învingătoare? Sau va învinge viața, așa cum e ea, dincolo de banalitate, derizoriu și deznădejde?

„Ultima Oră“, o poveste în care suspansul emoțional atinge cote tulburătoare, este romanul de debut al Alinei Grozea, jurnalistă și autoare a două volume de publicistică și proză scurtă, „De ce nu-mi găsesc pe cineva“ și „Toate drumurile duc la mine“, apărute la aceeași editură, Cartea de Suflet.

Se spune că în momentele de cumpănă, când chemi moartea sau vine ea prin preajmă, nechemată, îţi trece toată viaţa prin faţa ochilor. Eu le-am oferit celor doi protagonişti ai istorisirii mele nu doar câteva momente, ci o oră întreagă, pentru a vorbi unul cu celălalt şi fiecare cu el însuşi. Ce au de gând ei să facă pe mai departe, după ce ora se va fi terminat, credeţi-mă, nici eu nu ştiu“, mărturisește autoarea despre cartea sa, care, susține ea, i-a fost „dictată“ de cele două personaje principale. „EL și EA sunt personaje ficționale, însă construite din demonii mei și din ai altor persoane pe care le-am cunoscut sau ale căror povești de viață mi-au ajuns la ureche și mi-au intrat în suflet“, spune Alina Grozea.

În prefața cărții, jurnalista Anda Docea vorbește despre emoțiile transmise de autoare într-un limbaj nepretențios, dar cu atât mai penetrant, care îndeamnă la curajoasă introspecție: „Ultima oră are atât de puține înflorituri, încât uneori e tulburător de parcus, la fel cum în oglindă e uneori greu să te vezi cu riduri și fără machiaj. De fapt, cartea îți trântește oglinda în față. Ai curaj?

"Daca n-aș fi știut că tu ai scris povestea asta, aș fi spus că e scrisă de orice mare scriitor al lumii. De la primul rând, nu mi-am putut dezlipi ochii de pe ea! Toate gândurile personajelor, emoțiile lor, dialogul lor, toate sunt atât de vii, încât juri că se întâmplă chiar atunci când citești. Cartea e o reușită 100 %." Corina Stoica Leslie – jurnalistă (larevista.ro)

"Am citit tot dintr-o suflare. Mi-e teamă că nu pot fi obiectivă, fiindcă această carte m-a atins adânc în unele locuri. E frumos şi mesajul, e frumoasă şi scrierea. Mi-a plăcut. Şi mi-a făcut poftă de ciocolată!" Nouria Nouri – actriţă (nourianouri.com)

"Recunosc, la început povestea mi s-a părut previzibilă, chiar așteptam să văd nu dacă, ci când se vor cupla cele două personaje. Însă de la un moment dat n-am mai putut să mă detașez și să citesc obiectiv, pentru că în personajul masculin am recunoscut un bărbat care corespunde identic descrierii și trăirilor din carte, iar ultimul sfert al textului m-am recunoscut, la fel de bizar periculos, pe mine. Forța ficțiunii tale este admirabilă. Am terminat de citit cu gândul „Cum să-i mărturisesc eu Alinei că îi cunosc pe oamenii ăia?“ Anca Ciuciulin - jurnalistă, scriitoare, artist plastic (grafemeride.com)

"Scrii chiar foarte bine, ar trebui numai asta să faci! Mi-a plăcut mult cartea, în special cum ai povestit despre fostele LUI iubiri, mortal! N-am mai citit de mult timp ceva care să mă prindă aşa de tare!" Anda Docea – jurnalistă, scriitoare, realizator TV (andadocea.ro)

De formație ingineră, absolventă a Facultății de Construcții din București, Alina Grozea a decis să-și urmeze vocația de a scrie în anul 2005, când a debutat ca redactor în presa de lifestyle pentru femei. A fost Editor Special al revistei Tango, apoi Editor-Coordonator al revistei Femeia și Redactor-Șef al revistei Ioana. Este autoarea volumelor de proză scurtă De ce nu-mi găsesc pe cineva (2012) și Toate drumurile duc la mine (2014).

În prezent scrie pentru publicația online www.larevista.ro și este publisher al Editurii Cartea de Suflet.