eBook Din istoria relatiilor anglo-romane 1936-1939 - Array

Din istoria relatiilor anglo-romane 1936-1939 (eBook)

5 ( 5 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2012 la Mica Valahie
Data aparitiei: Aprilie 2012
Colectia Istorie
ISBN EPUB: 978-606-8304-94-6
ISBN PDF: 978-973-7858-26-3
Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#2893 in Carti digitale
17,42 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit Descarca ePub
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

Doamna Marusia CÎRSTEA, doctor în stiinte istorice, a investigat, în baza cercetarii unei extrem de bogate bibliografii si a unor studii intense în arhivele diplomatice si militare interne (Arhiva Ministerului de Externe al României - Bucuresti, Arhivele Militare Nationale – Bucuresti si Pitesti, Arhivele Nationale ale României - Bucuresti, Biblioteca Nationala si Biblioteca Academiei Române, ambele din Bucuresti), o problema de mare interes, abordata

Citeste mai mult...

Doamna Marusia CÎRSTEA, doctor în stiinte istorice, a investigat, în baza cercetarii unei extrem de bogate bibliografii si a unor studii intense în arhivele diplomatice si militare interne (Arhiva Ministerului de Externe al României - Bucuresti, Arhivele Militare Nationale – Bucuresti si Pitesti, Arhivele Nationale ale României - Bucuresti, Biblioteca Nationala si Biblioteca Academiei Române, ambele din Bucuresti), o problema de mare interes, abordata pâna acum de numerosi istorici români si straini (Paul D. Quinlan, Elisabeth Barker, V. F. Dobrinescu, Gh. Pascalau, Ion Patroiu s.a.). Tocmai de aceea, meritul autoarei este cu totul deosebit, întrucât, bazându-se pe rezultatele cercetarilor anterioare, dar, aprofundându-le si completându-le substantial cu documente inedite, este în masura sa realizeze o contributie stiintifica de reala valoare pe marginea evolutiei raporturilor politico-diplomatice între România si Marea Britanie într-una din perioadele cele mai captivante si mai dificile ale epocii contemporane – ajunul conflagratiei mondiale din 1939-1945. Asa dupa cum se subliniaza în ampla Introducere, problema cercetata „constituie o tema de studiu si de reflectie importanta, interesanta si plina de învataminte, nu numai pentru istoricul de astazi, dar si pentru omul simplu, pasionat de istorie si, îndeosebi, pentru politicianul si diplomatul care trebuie sa gaseasca solutii practice unor aspecte interesând raporturile internationale” (p. 3).
Astfel, dupa o pertinenta si documentata Introducere, care elucideaza si aspectele istoriografice ale cercetarii, autoarea  realizeaza o consistenta monografie privind relatiile dintre Bucuresti si Londra între 1936 si 1939, în cuprinsul a patru capitole judicios repartizate pentru a se asigura tratarea globala si unitara a materiei.
De un mare interes si cu o importanta pondere în economia lucrarii se dovedesc, nu mai putin, Concluziile (pp. 200-213), Bibliografia (pp. 214-232) si cele 25 de Anexe (pp. 233-350).
Ultimele luni de pace si începutul celui de-al doilea razboi mondial, evolutia raporturilor anglo-române în context fac obiectul celui de-al IV-lea capitol. Principalele evenimente tratate sunt, în ordine cronologica, faimosul caz Tilea; garantiile franceze si britanice acordate Poloniei, Greciei si României; rostul pactului sovieto-german din 23 august 1939 în politica europeana; declansarea razboiului si atitudinea României si, în sfârsit, proclamarea neutralitatii României în razboi vizavi de implicarea Marii Britanii în ostilitati.
Temeinicia cercetarii este atestata de o bogata si sistematica Bibliografíe, care, fara îndoiala, întregeste, în chip fericit, textul lucrarii. În acelasi timp, Anexele îngaduie specialistului si cititorului interesat sa aprecieze amploarea si seriozitatea investigatiilor arhivistice.