eBook Tratat de geopolitica - Array

Tratat de geopolitica (eBook)

5 ( 6 Voturi )
Multumim pentru vot
Produs publicat in 2012 la Mica Valahie
Data aparitiei: Aprilie 2012
Colectia Geopolitica si geostrategie
ISBN PDF: 978-973-7858-83-2
Formate: PDF (Adobe DRM)
Drepturi utilizare: 6 dispozitive
Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor (afla mai multe)
Clasament bestseller:
#2923 in Carti digitale
21,28 lei
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment
Safe & Secure Payment Am ales ca platile online sa fie procesate de cel mai sigur si mai de incredere partener: PayU
Suport telefonic si pe e-mail
Suport telefonic și pe e-mail
Suport telefonic si pe e-mail Colegii nostri de la departamentul de client service vor raspunde in cel mai scurt timp tuturor intrebarilor tale, la telefon sau prin e-mail
Gratuit
Adauga in wishlist Informatii compatibilitate Descarca un fragment
Vei primi notificare imediat ce produsul intra in stoc
x Alegeti formatul
x Puteti comanda acest produs introducand numarul dvs de telefon. Un operator elefant.ro va suna in urmatoarele 60 minute si va cere telefonic restul datelor necesare. Numarul de telefon: Trimite
Prezentare Gasiti utila aceasta informatie? Da / Nu

Evenimentele ultimilor ani au readus în atentia specialistilor în stiintele sociale termenul de geopolitica, eliminat din vocabularul stiintific dupa ultimul razboi mondial.

Ramânând fidel definirii întelegerii geopoliticii ca stiinta a distributiei spatiale a puterii, Tratatul de geopolitica îsi propune sa convoace teoriile clasice si moderne ilustrând cele trei etape majore ale evolutiei preocuparilor de profil (fie sub eticheta geopoliticii,

Citeste mai mult...

Evenimentele ultimilor ani au readus în atentia specialistilor în stiintele sociale termenul de geopolitica, eliminat din vocabularul stiintific dupa ultimul razboi mondial.

Ramânând fidel definirii întelegerii geopoliticii ca stiinta a distributiei spatiale a puterii, Tratatul de geopolitica îsi propune sa convoace teoriile clasice si moderne ilustrând cele trei etape majore ale evolutiei preocuparilor de profil (fie sub eticheta geopoliticii, fie sub altele înrudite – relatii internationale, studii strategice etc.): clasica, de razboi rece, post-razboi rece. Alaturi de acestea, îsi propune o adecvare a tezelor geopoliticii la contextul est-european actual, prin accentul pus pe raportul dintre organizarea politica si organizarea etnica a teritoriului, panidei, geopolitica ortodoxiei, provocarile globalizarii si ale unor procese precum integrarea europeana si euroatlantica.

Tratatul are ca scop si introducerea unei noi directii de studiu, aceea a geopoliticii spiritualiste sau, cu termenul deja consacrat, noologice.

El va acorda, de asemenea, o atentie sporita reliefarii contributiilor românesti, clasice si actuale la domeniu, în buna parte necunoscute cercetatorilor occidentali din domeniu.