Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Selenium - 200 mcg (120 Tablete)

(2 voturi)
120 buc
Ghid marimi
Oxford Vitality

Ce este seleniul?

Seleniul (Se) este un element esențial necesar organismului pentru o multitudine de funcții. Seleniul se găsește în soluri și intră în lanțul alimentar prin materie vegetală și hrană pentru animale. Seleniul există sub 2 forme, una anorganică (Selenit) și o formă organică (Selenomethionine). Seleniții, se găsesc în sol și sunt forma anorganică. Cele mai multe seleniu găsit la om și animale este forma organică care se numește Selenomethionine.

Seleniul poate fi găsit în ouă, usturoi, nuci braziliene, ciuperci, orezul brun, în plantele cultivate sau în animalele de pășunate.

Care este doza recomandată de selniu?

Selenul este recomandat într-o doză zilnică de 50-200 mcg. În cantități mai mari decât atât, poate fi foarte dăunător și poate cauza efecte adverse organismului. Se recomandă ca orice persoană care utilizează seleniu să mențină sub 400 mcg pentru siguranță. Seleniul poate fi găsit în câteva surse de hrană. Cea mai bogată sursă este nuca de Brazilia,, dar poate fi găsită și în ciuperci, usturoi, ouă, orez brun sau orice plantă cultivată sau animale de pășune. Cu toate acestea, țări precum Noua Zeelandă, China, Egipt și majoritatea Africii au soluri foarte scăzute de selenite, astfel încât alimentele cultivate aici vor fi surse sărace de seleniu pentru dietă.

Beneficiile seleniului

Seleniul este cunoscut mai ales pentru efectul său asupra spermatogenezei, promovând funcția și producția acesteia. În plus, seleniul este utilizat pentru întreținerea părului normal, a unghiilor și a funcției tiroidiene. Seleniul este, de asemenea, esențial în menținerea sănătății sistemului imunitar, îmbunătățind vitalitatea și acționând ca un antioxidant. Un antioxidant caută radicalii liberi, reducând potența și capacitatea lor de a oxida și de a deteriora celulele corpului. Antioxidanții reduc stresul oxidativ.

Notă

Tableta pe care o producem conține 200mcg de seleniu de sodiu anhidru. Comprimatul pe care îl furnizăm este de numai 6 mm în diametru și foarte ușor de înghițit.

Mai mult