Erori comune Adobe Digital Editions

1. E_Adept_IO

2. License already fulfilled by another user

3. IO Error on Network Request. Please check your network connection and try again

4. E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED

5. E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12

6. You can only authorize this computer with an Adobe ID that hasn't been previously used to authorize any other computer or mobile device

 

1. E_Adept_IO

Eroarea apare in unul din cazurile:

1. setarile privitoare la ora, data si fus orar sunt incorecte pedispozitiv. Va rugam sa verificati ca ora, data si fusul orar sunt corect setate.

2. Programul Adobe Digital Editions nu se poate conecta la internet din cauza ca programul firewall sau antivirus nu ii permite conectarea la serverul de activare. Trebuie sa setati programele antivirus sau firewall in asa fel incat sa permita conectarea Adobe Digital Editions la internet. (Ca solutie temporara, puteti dezactiva programul firewall )

Mai mute detalii gasiti la aceasta adresa: https://helpx.adobe.com/digital-editions/kb/error-drm-error-activate-access.html

 

2. License already fulfilled by another user

Aceasta eroare apare de obicei in urmatoarea situatie:

1. Ati descarcat cartea pe un dispozitiv initial neautorizat, pe care apoi l-ati autorizat cu un cont Adobe.

2. Ati descarcat cartea prima oara pe un dispozitiv autorizat cu un cont, apoi ati descarcat cartea pe un alt dispozitiv, care fie este autorizat cu alt cont, fie nu este autorizat.

Sistemul Adobe DRM functioneaza astfel: o carte poate fi citita pe maxim 6 dispozitive simultan, cu conditia ca toate aceste dispozitive sa fie autorizate cu contul Adobe folosit la prima descarcare a cartii.

Daca eroarea
„Document is licensed for a different user account” a aparut de prima oara cand ati descarcat cartile (deci nu vorbim de o descarcare ulterioara pe alt dispozitiv) este posibil sa fie o problema tehnica. Va rugam sa ne contactati daca acesta este cazul.

 

3. IO Error on Network Request.
Please check your network connection and try again.

Aceasta eroare apare atunci cand programul Adobe Digital Editions nu se poate conecta la internet din cauza ca programul firewall sau antivirus nu ii permite conectarea la serverul de activare. Trebuie sa setati programele antivirus sau firewall in asa fel incat sa permita conectarea Adobe Digital Editions la internet. (Ca solutie temporara, puteti dezactiva programul firewall )

Va rugam sa gasiti mai jos instructiuni mai detaliate.

1. Deschideti dosarul Documents\My Digital Editions. Deschideti dosarul "restore", apoi dosarul "tasks" si stergeti continutul dosarului.

2. Deschideti dosarul Documents\My Digital Editions\restore, apoi dosarul "failed" si stergeti continutul dosarului.

3. Verificati urmatoarele setari:

  • Aveti activ un program de firewall (inclusiv Windows firewall care vine implicit cu sistemul de operare)? Setarile programului firewall pot impiedica Digital Editions sa acceseze internetul.
  • Aveti instalat un accelerator web? Daca da, va rugam sa il dezactivati.
  • Aveti instalat un pop-up blocker? Daca da, va rugam sa il dezactivati temporar.
  • Nivelul de securitate al Internet Explorer este setat la nivelul de securitate implicit? Va rugam sa il setati la nivel de securitate "Medium" (Tools \ Internet Options - tabul Security)

4. Incercati sa redescarcati cartea

Daca problema persista si sunteti conectat la o retea WiFi, este posibil ca o setare locala de securitate sa cauzeze problema. Incercati sa descarcati volumul folosind o alta conexiune la internet.

4. E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED

Va rugam sa va asigurati ca data, ora si fusul orar dispozitivului dvs. sunt corect setate. 

Aceasta eroare este cel mai probabil cauzata de:

  • setarea incorecta a orei 
  • setarea incorecta a datei
  • setarea incorecta a fusului orar

Daca solutia de mai sus nu rezolva problema, verificati daca intre momentul plasarii comenzii si cel al descarcarii volumului au trecut mai mult de 20 de zile. In acest caz, trebuie sa descarcati cartea din contul de utilizator de pe Elefant.ro.

 

5. E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12

Aceasta eroare apare de la o eroare la instalarea sau autorizarea aplicatiei.

Daca intalniti aceasta eroare pe computer:

1. Deschideti Adobe Digital Editions pe computer si in modul Librarie (unde este afisata lista de carti) apasati combinatia de taste CTR+SHIFT+D pentru a anula orice autorizare exista. Ar trebui sa apara o fereastra care sa va ceara confirmarea actiunii.

2. Stergeti din Adobe Digital Editions toate cartile (click dreapta pe titlul cartii si selectati „Remove from Library”)

3. Dezinstalati Adobe Digital Editions

4. Reinstalati Adobe Digital Editions si activati cu contul Adobe la finalul procesului de instalare. Atentie: trebuie sa fie acelasi cont Adobe folosit pe si pe celelalte dispozitive.

 

Daca intalniti aceasta eroare pe telefon sau tableta in aplicatia Elefant Reader:

1. Mergeti in sectiunea de Info a aplicatiei si anulati autorizarea cu contul dvs. Adobe

2. Dezinstalati aplicatia

3. Reinstalati aplicatia

4. Autorizati aplicatia cu datele dvs. de cont Adobe

 

6. You can only authorize this computer with an Adobe ID that hasn't been previously used to authorize any other computer or mobile device

Aceasta eroare apare in urmatoarea situatie:

1. Ati descarcat o carte pe computer in Adobe Digital Editions fara sa autorizati programul cu un cont Adobe

2. Ati creat un cont Adobe pe care l-ati activat pe un alt dispozitiv

3. Acum incercati sa autorizati computerul cu acel cont Adobe folosit in prealabil pentru autorizarea unui alt dispozitiv

 

Din cauza ca ati descarcat cartea pe un dispozitiv neautorizat, licenta ei nu mai poate fi folosita pe alte dispozitive. Puteti autoriza un computer pe care l-ati folosit pana atunci fara autorizare doar cu un cont Adobe cu totul nou, care nu a mai folosit pentru a autoriza alt dispozitiv.

Pentru a putea autoriza computerul si a putea citi cartea si pe alte dispozitive, exista doua optiuni:

A. Trebuie fie sa creati un alt cont Adobe, care nu a mai folosit pentru niciun alt dispozitiv si sa autorizati computerul cu acest cont. Apoi, autorizati celelalte dispozitive cu noul cont.

 

B. Sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Ne scrieti pentru a ne comunica eroarea intalnita, ca noi sa va putem genera linkuri noi de download pentru cartile cumparate.

2. Deschideti Adobe Digital Editions pe computer si in modul Librarie (unde este afisata lista de carti) apasati combinatia de taste CTR+SHIFT+D pentru a anula orice autorizare exista. Ar trebui sa apara o fereastra care sa va ceara confirmarea actiunii.

3. Stergeti din Adobe Digital Editions toate cartile (click dreapta pe titlul cartii si selectati „Remove from Library”)

4. Dezinstalati Adobe Digital Editions

5. Reinstalati Adobe Digital Editions si activati cu contul Adobe la finalul procesului de instalare. Atentie: trebuie sa fie acelasi cont Adobe folosit pe si pe celelalte dispozitive.

http://www.elefant.ro/pagini/instalare-adobe-digital-editions-12.html

6. Redescarcati cartea/cartile din contul de utilizator Elefant.ro dupa ce vi se confirma de un operator Elefant.ro ca au fost regenerate linkurile de download.