Intrebari frecvente:

1. Cum cumpar cartile electronice?

2. Cum platesc cartile electronice?

3. Cum se livreaza cartile electronice?

4. Cum instalez Adobe Digital Editions?

5. De ce trebuie sa imi fac un cont Adobe?

6. Cum pot citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive?

7. Ce fac daca am uitat parola contului Adobe?

8. De ce nu sunt cartile electronice compatibile cu Kindle?

9. Cum stiu daca o carte este compatibila cu dispozitivul meu?

10. Sunt obligat sa folosesc aplicatiile Elefant Reader pentru tablete si telefoane?


 

1. Cum cumpar cartile electronice?

Pentru a cumpara carti electronice urmati pasii de mai jos:

 

In pagina produsului dorit, apasati pe butonul „Adauga in cos” (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos).

Adaugare produs in cos

Apoi, mergeti in pagina de comanda, apasand pe butonul „Vezi detalii cos” din cosul de cumparaturi (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos).

Ajuns in pagina de comanda, completati toate campurile necesare si apasati pe butonul „Finalizeaza comanda” (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos) pentru a plasa comanda dvs. Dupa plasarea comenzii, veti fi redirectionat la platforma de plata online.

2. Cum platesc cartile electronice?

Cartile electronice pot fi platite doar online. Cartile electronice nu pot fi platite ramburs la livrarea coletului, deoarece nu exista un colet de livrat, iar produsul este unul de tip serviciu (download digital).

Aveti doua optiuni de plata online:

  • prin card bancar
  • prin cont de Paypal

 

3. Cum se livreaza cartile electronice?

Cartile electronice se livreaza in format electronic pe adresa de email folosita la crearea contului Elefant.ro. In acest mail veti gasi linkul de download care va va permite sa descarcati cartile. Va rugam sa verificati si in folderul de Spam/Junk pentru a identifica emailul cu linkurile de download.

De asemenea, puteti redescarca si din contul dvs de utilizator cartile comandate. Pentru a realiza acest lucru, este necesar sa va logati in contul dvs. Elefant.ro folosind meniul din partea superioara a paginii si apasand pe butonul „Contul tau” (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos).

In contul de utilizator, apasati pe butonul „Carti digitale” din partea stanga paginii.

Veti ajunge intr-o pagina unde sunt listate toate cartile electronice pe care le-ati achizitionat, in ordinea plasarii comenzilor.

Ca sa redescarcati una din carti, apasati pe butonul de download din dreptul acelei carti.

 

4. Cum instalez Adobe Digital Editions?

Pentru instructiuni complete privitoare la instalarea Adobe Digital Editions va rugam sa vizitati aceasta pagina.

 

5. De ce trebuie sa imi fac un cont Adobe?

Cartile electronice de pe Elefant.ro sunt comercializate folosind un sistem de protectie numit Adobe DRM. Acest sistem permite lectura unei carti pe mai multe dispozitive doar daca toate dispozitivele sunt autorizate cu aceleasi date de cont Adobe.

Prin autorizarea cu datele dvs. de cont Adobe dovediti ca toate dispozitivele pe care intentionati sa cititi cartea respectiva va apartin si astfel lectura cartii este legitima.

Daca nu va faceti un cont Adobe, cartile cumparate vor fi „blocate” pe dispozitivul pe care le-ati descarcat prima oara. Nu vor mai putea fi transferate pe alte dispozitive, iar in cazul in care va schimbati dispozitivul sau reinstalati sistemul de operare nu vor putea fi redescarcate.

De aceea, este FOARTE IMPORTANT sa va creati un cont Adobe si sa va autorizati dispozitivul cu acest cont INAINTE sa descarcati cartile electronice cumparate.

 

6. Cum pot citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive?

Pentru a citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive, este nececesar ca:

  1. Dispozitivul pe care descarcati prima oara cartea trebuie sa fie autorizat cu datele dvs. de cont Adobe.
  2. Toate celelalte dispozitive pe care doriti sa transferati cartea trebuie sa fie autorizate cu aceleasi date de cont Adobe folosite la prima descarcare a volumului.

Daca ati descarcat cartea pe un dispozitiv neautorizat cartea va fi blocata pe acel dispozitiv. Daca autorizati dispozitivul la un moment ulterior, cartea nu va mai putea fi citita (deoarece codul de identificare al dispozitivului a fost inlocuit acum de codul de identificare al contului dvs. Adobe, iar cartea era blocata spre folosinta pentru acel cod de identificare al dispozitivului). In aceasta situatie trebuie sa ne contactati pentru a va genera o noua licenta pentru acel volum.

7. Ce fac daca am uitat parola contului Adobe?

Daca ati uitat parola contului Adobe, o puteti reseta urmand acest link. Veti primi pe adresa de email folosita la crearea contului Adobe instructiuni pentru resetarea parolei.

NU trebuie sa va faceti un alt cont, deoarece toate cartile cumparate anterior si autorizate cu contul creat initial nu vor mai putea fi citite pe dispozitive autorizate cu un cont nou.

 

8. De ce nu sunt cartile electronice comercializate de elefant.ro compatibile cu Kindle?

Pentru cartile electronice de pe Elefant.ro este folosit un sistem de protectie impotriva piratarii numit Adobe DRM. Aceasta securizare este un standard international.

Din pacate Kindle nu este compatibil cu acest sistem de protectie deoarece Amazon foloseste un sistem propriu, inchis, la care celelalte platforme nu au acces.

Acest lucru este valabil si pentru cartile in format PDF: desi Kindle poate citi fisiere PDF nesecurizate, nu este compatibil cu Adobe DRM, securizarea folosita pentru protectia acestor fisiere.

Pentru cartile care sunt protejate cu Adobe DRM, acest lucru este specificat in pagina cartii in sectiunea de detalii produs, ca in imaginea de mai jos.

 

9. Cum stiu daca o carte este compatibila cu dispozitivul meu?

Pentru a verifica atat compatibilitatea cu dispozitivul, cat si pentru a citit instructiunile de lectura, in pagina produsului trebuie sa apasati pe butonul „Informatii compatibilitate” (ca in imaginea de mai jos).

Apasand pe acest buton, veti ajunge intr-o pagina in care sunt listate o serie de dispozitive. Pentru a vedea informatiile corespunzatoare fiecarui dispozitiv, apasati pe iconita acestuia.

 

De asemenea, in sectiunea de detalii a produsului sunt enumerate cateva dispozitive care sunt compatibile, iar butonul „Afla mai multe” va duce in aceeasi pagina in care sunt enumerate diferitele dispozitive.

 

10. Sunt obligat sa folosesc aplicatiile Elefant Reader pentru tablete si telefoane?

Deoarece cartile disponibile pe elefant.ro respecta standardele internationale din domeniu, puteti folosi pentru lectura orice aplicatie capabila sa redea fisiere ePub si PDF si care este compatibila cu Adobe DRM.

De aceea, nu sunteti in niciun fel blocat intr-un sistem anume, ci puteti citi cartile in aplicatia pe care o doriti. Cu toate acestea, trebuie retinut ca nu vom putea oferi sprijin pentru aplicatii dezvoltate de alte companii. In cazul in care aveti anumite probleme cu acele aplicatii, trebuie sa contactati compania care le-a dezvoltat. 

Alte aplicatii care pot reda fisiere ePub si PDF securizate cu Adobe DRM pe care le puteti folosi:

(Nota: aceste aplicatii sunt listate doar ca alternative, nu ca recomandari si nu suntem afiliati cu dezvoltatorii acestora.)

11. Cum instalez Adobe Digital Editions pe Linux?

Din pacate Adobe Digital Editions nu are o versiune care sa ruleze nativ pe Linux. Pentru a citi cartile protejate cu Adobe DRM puteti folosi una din aceste 2 optiuni:

  1. puteti rula Windows intr-o masina virtuala
  2. puteti instala Adobe Digital Editions prin WINE. Gasiti instructiuni de instalare (in limba engleza) la aceasta adresa.